Bouwdroger bij nieuwbouw en renovatie

Wie aan het bouwen of verbouwen is kan vroeg of laat te maken krijgen met tijdsdruk. Afspraken moeten weken op voorhand gemaakt worden maar je kan moeilijk inschatten of alles tijdig zal gebeuren! Bij het plaatsen van een bouwdroger kan je al veel beter inschatten hoelang het ongeveer zal moeten drogen, vermits je anders afhankelijk bent van het weer en de periode. Indien je dus geen jaren de tijd hebt om je project te voltooien is het aangeraden om bouwdrogers te plaatsen. Daarvoor kan je bij Isobelle.be bouwdrogerverhuur terecht!

Vanaf wanneer mag ik een bouwdroger plaatsen?

Het is vooral noodzakelijk dat het gebouw volledig winddicht is, anders ga je namelijk de buitenlucht beginnen drogen. Als het gebouw volledig gesloten is kan de bouwdroger het beste werk leveren vermits de gedroogde lucht binnen blijft. De ruimte’s moeten ook vorstvrij zijn. De bouwdroger kan anders ook schade oplopen, maar ook om het bouwvocht op een goed tempo uit de woning te krijgen. Een bouwdroger van Dryfast presteert immers het best vanaf 10 graden Celsius . Onze professionele Dryfast ontvochtigers zijn één van de enige op de markt die onder 10 graden Celsius ook nog goede droogresultaten leveren. Maar hoe warmer, hoe sneller uiteraard. Na het pleisteren wacht men best 48 uur om krimpscheuren te vermijden en na het plaatsen van de chape best 7 dagen om dezelfde redenen. Na deze periode’s kan er zonder probleem gestart worden met bouwdroging. Een combinatie van een bouwdroger, ventilator en eventuele elektrische bijverwarming kan het totale droogproces 30 tot 40% versnellen!

Waarom een bouwdroger bij nieuwbouw of renovatie?

Door een bouwdroger te huren bij isobelle.be kan je alle andere zaken mooi inplannen. Je hangt namelijk niet af van het Belgisch weer zoals bij natuurlijke droging. Met behulp van bouwdrogers is de droogtijd veel beter in te schatten. Om een nieuwbouw te bevrijden van het bouwvocht heb je ongeveer 2 tot 4 weken nodig. Bij een renovatie kan dit wat soms wat langer zijn vermits er in oudere woningen heel wat muren aanwezig zijn met enkele “rondingen” waardoor het pleisterwerk op sommige plaatsen veel dikker kan zijn dan 1,5cm. (Uit onze ervaring: we hebben al een 12cm dikke pleisterlaag moeten plaatsen om de muren waterpas te krijgen)

Bouwdrogers helpen!

Bouwen of verbouwen kost handenveel geld. Als je woning bijna klaar is en je bepleistering komt vol met schimmels te staan, dat zou echt zonde zijn. Toch gebeurd dit vaker dan je denkt! Er kunnen ook veel meer roestvlekken ontstaan daar waar metalen profielen onder het pleisterwerk zitten. Op die manier maak je van je woning een zeer ongezonde plaats, want de sporen van schimmels zijn hevige astma opwekkers. Door een bouwdroger te plaatsen droog je het pleisterwerk uit en stopt de roestvorming alsook de verdere aangroei van schimmels. Wens je meer informatie omtrent de voordelen van een bouwdroger of wil je er graag één huren? Neem dan met ons contact op via ons contactformulier, online chat op onze website, op 0477/84.08.05 of via info@isobelle.be

Product added to wishlist
Product added to compare.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.