Pleisterwerk droogtijd

Bij Isobelle.be hoef je niet lang te wachten tot je muren droog zijn. Wij als stukadoors weten namelijk als geen ander hoe we dit het best aanpakken. We gaan er voor zorgen dat de bouwdrogers perfect gepositioneerd staan, berekenen of je al dan niet extra ventilatoren nodig hebt, of je eventueel met een elektrische kachel zal moeten bijverwarmen. Vanaf 48u na het bepleisteren kan je al met bouwdrogers starten.

Hoelang moet  mijn pleisterwerk drogen?

Pleisterwerk van +/- 1 à 2 cm dik kunnen we schilderklaar maken op ongeveer 2 a 4 weken. In sommige gevallen is de bepleistering enkele centimeters dik. Zo hebben we al gevallen gehad waarbij de muren tot 12cm dikte werden bepleisterd. Dit gebeurt vooral bij verbouwing en zal uiteraard langer moeten drogen dan een muur met een normale bepleisteringsdikte.

Kan mijn pleisterwerk barsten?

De uitstoot van een bouwdroger bevat 40% relatieve luchtvochtigheid. Dit kan je vergelijken met een perfecte zomerdag. Vanaf 48 uur na de pleisterwerken kan er gestart worden met bouwdrogers te plaatsen. Wij plaatsen de bouwdrogers op een goede manier zodat schade aan het pleisterwerk vermeden wordt.

Pleisterwerk snel drogen

Een bouwdroger zorgt al voor de perfecte luchtvochtigheid in de woning. Maar één bouwdroger in een woning heeft moeite met de drogere, zuivere lucht in de woning te verdelen. Daarom combineren we een bouwdroger met een bouw-ventilator. Dit zijn krachtige ventilatoren die gemaakt zijn om in bouwstof en hoge vochtigheid te werken, en dit 24 uur op 24! De combinatie van de twee zorgt er voor dat de droogtijd nog eens met 30% korter zal worden. Enkel en alleen door de drogere lucht mooi te verdelen over de woning, dit gaat dus niet uw pleisterwerk extra gaan belasten. In de winterperiode combineren we de bouwdroger meestal met een elektrische kachel omdat bij temperaturen lager dan 15 graden Celsius het droogproces veel trager zal verlopen.

Gips drogen met een bouwdroger

Conclusie:

Je pleisterwerk drogen met een bouwdroger is absoluut een snelle en veilige manier.

Bij Isobelle.be heb je geen zorgen omtrent je pleisterwerk te drogen, vermits dit al 7 generaties in onze familie aanwezig is weten wij perfect met wat we bezig zijn. Ook is gips drogen met bouwdrogers een veilige oplossing, vermits je bij het gebruik van bouwdrogers de woning volledig dient af te sluiten, omdat je anders de buitenlucht mee gaat drogen. Op deze manier is er ook veel minder kans op diefstal in je woning! De laatste jaren horen we meer en meer van inbraken in nieuwe, leegstaande woningen waarbij de nieuwe gascondensatieketel, koperen leidingen of zelfs een volledige keuken gestolen word.

 

Product added to wishlist
Product added to compare.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.