Hout en bouwvocht prikmeter
Hout en bouwvocht prikmeter
Hout en bouwvocht prikmeter
Hout en bouwvocht prikmeter

Hout en bouwvocht prikmeter

vochtmeter
€ 189,95
Inclusief belasting

Professioneel handmeetapparaat voor het nauwkeurig bepalen van hout- en materiaalvochtigheidsgehalte volgens het weerstandsproces.

Naast vochtmeting bij zachte bouwmaterialen, zoals gips of pleister, is de T510 als geen ander apparaat in z’n klasse uiterst geschikt voor meetcontroles in de bosbouw, zagerijen en andere houtverwerkende bedrijven.

Speciaal voor vochtmeting in houtmaterialen heeft de T510 een menu-optie, die de keuze uit honderden verschillende houtsoorten mogelijk maakt.

Dit is mogelijk door de talrijke gevalideerde materiaalcurven, die in de apparaatsoftware zijn opgenomen en via het betreffende materiaalnummer in de Trotec-houtsoorttabel kunnen worden gekozen.

Het meegeleverde meer dan 170 pagina’s tellende houtsoortenoverzicht is zeker het meest uitgebreide materiaalcurvennaslagwerk op de markt. Zoals mag worden verwacht van een professioneel houtvochtigheidsmeetapparaat uit Duitse kwaliteitsproductie, beschikt de T510 over een speciale functie voor temperatuurcompensatie voor het te meten materiaal.

De direct bepaalde houtvochtigheidswaarde en de gedefinieerde houttemperatuur worden tijdens de meting tegelijk op het goed afleesbare display weergegeven achter Blanview- speciaalglas, dat zorgt voor een contrastrijke weergave van de meetwaarden, ook bij zonlicht.

Meetbereik (bouwvochtigheid) 0 tot 100 digits
Resolutie (bouwvochtigheid) 0,1 digit

Meetbereik (houtvochtigheid)

0 to 100%
Temperatuurcompensatie instelbaar van -20 tot +60°C
Lengte elektroden 20 mm / 1,5mm
Indringingsdiepte ca. 10 mm (met standaard elektroden)
Beschermgraad toestel IP54
Gewicht 280 gram
Gebruiksomstandigheden 0 tot +50°C <90% luchtvochtigheid
Gewicht
1 kg

16 andere producten in dezelfde categorie: